KONFERENCA E 3të NDERKOMBETARE SHKENCORE “SUSTAINABLE DEVELOPMENT AND LIFE QUALITY IMPROVEMENT IN ALBANIA, TOWARD EU INTEGRATION PROCESS”

Details

Ditën e shtunë, datë 25 prill 2015, Akademia Profesionale e Biznesit zhvilloi Konferencën e 3-të Ndërkombëtare Shkencore “Sustainable Development and Life Quality Improvement in Albania, toward EU Integration process”. 11169478_1617649018479560_4310708028848830080_nObjektivi kryesor i konferencës ishte jo vetëm krijimi dhe sigurimi i një qasje akademike dhe profesionale por dhe nxitja e diskutimit mbi zhvillimet më të rëndësishme të sotme me fokus në ekonomi dhe drejtësi  mbi zhvillimin e qëndrueshëm  dhe përmirësimin e cilësisë së jetës, si dhe të krijimit të një rrjeti të qëndrueshëm komunikimi ndërmjet akademikëve, profesionistëve dhe sipërmarrjes.

Në këtë konferencë na nderuan me pjesëmarrjen e tyre të ftuar të shumtë special, duke filluar nga Zv. Ministria e Arsimit dhe Sportit Zj. Nora MALAJ, partnerët tanë akademikë nga Britania e Madhe MA (hons). Andy Zdan-Michajlowicz, nga Universiteti i Sofies – Bullgari Prof. Phd. Svetoslav Zanev, nga Universiteti i Sienes – Itali Prof. Dr. Andrea Ragusa, nga Universiteti i Bolonjës – Itali Dr-ssa Manuela Malucelli, nga 11156361_1617649038479558_8903877259591578038_nUniversiteti i Kievit – Ukrainë Prof.PhD Nataliia Kalashnyk, përfaqësues nga Business Albania, përfaqësues nga Titan group, përfaqësues të lartë dhe pedagogë nga universitete në vend, përfaqësues nga ambasadat e akredituara në Tiranë, si dhe nga institucione dhe ente të administratës publike dhe private.

Në seancën plenare të konferencës e cila u mbajt në Muzeun Historik (Salla Unesco), përshëndetën çeljen e punimeve me radhë:

  • Fjala e mirëseardhjes dhe e përshëndetjes – Dr. Ylber Bezo Rektor i APB
  • Fjala përshëndetëse e Zj. Nora Malaj – Zv. ministër i Arsimit dhe Sportit
  • Dr. Andrea Ragusa – U. Siena, Itali
  • Dr. Svetoslav Zanev – U.Sofias, Bullgari
  • MA(hons)Andy Zdan-Michajlowicz – CEO Chroland Association, Ltd,UK
  • Un.Dr.Nataliia Kalashnyk – U. Kievit, Ukrainë
  • Koli Sinjari – Business Albania
  • Stela Pepa – Menaxhere, Titan, Antea Cement

1530302_1617649898479472_8100365721415523522_nNë seancën plenare u mbajtën dy referate nga profesorët e huaj të ftuar në konferencë:

  1. Dr. Andrea Raguza:“Un nuovo volo per le aquile: il patrimonio culturale d’Albania tra costruzione identitaria ed oportunita economica (A new flight to the eagles: the cultural heritage of Albania between identity construction and economic oportunity)”
  2. MA(hons)Andy Zdan-Michajlowicz:“Cilësia e shërbimeve – faktor i rëndesishëm për zhvillimin ekonomik. (Services quality – Important Factors for Economic Developement)”

Më tej në pjesën e tretë dhe përmbyllëse të kësaj seance plenare u zhvillua dhe një moment ku ndamë emocionalisht me të gjithë disa çaste festivesh dhe aktivitetesh promovuese të jetës studentore të APB, tilla si: Vlerësimin me një certifikatë mirënjohje studentëve të Fakultetit të Drejtësisë, të cilët u renditën në vendin e 2-të në konkursin universitar kombëtar mbi të Drejtën e Autorit, në kudër të Ditës Botërore të Pronësisë Intelektuale; Promovim i librit “Manuali i Mjekësisë Ligjore” i autorit Prof.dr. Bardhyl Çipi, një bashkëpunëtor i hershëm i rrugëtimit akademik të APB; Vlerësimi dhe mirënjohja për studentët tanë F. Krypi dhe O. Shehu, për meritat e veçanta si aktivistë dhe organizues projektesh rinore brenda dhe jashtë vendit dhe për talentin e tyre të spikatur letrar si botues të rinj në gjininë roman dhe poezi; Vlerësimi me certifikatë mirënjohjeje skuadrës përfaqësuese të APB-së e cila arriti deri në gjysmëfinalen e Ligës Universitare të Futbollit të Sallës si dhe dhënia e kupës nga organizatorët e këtij eventi për lojtarin më të mirë të kampionatit, kapitenit tonë K.Shehu.

Më pas, pranë ambienteve të Akademisë vijuan punimet e konferencës në dy seksionet, përkatësisht të Fakultetit të Ekonomisë dhe të Drejtësisë. Në këto seksione referimet e shumta nga profesorë të huaj dhe vendas, vunë theksin në rëndësisë e përvojave në diskutim, modeleve të pohimit si dhe propozimeve të paraqitura lidhur me  zhvillimin e qëndrueshëm dhe përmirësimin e cilësisë së jetës përmes proceseve integruese të vendeve të Ballkanit në BE.

Gjithçka përfundoi në lartësinë dhe në standardin më të lartë të mundshëm. Një Bravo dhe një falënderim i madh i shkon stafit akademik të Akademisë që nga nivelet drejtuese, akademikëve, kryetarin e qeverisë studentore si dhe studentëve tanë, e deri te stafi mbështetës për punën e palodhur dhe shumë të çmuar që dhanë për këtë event mjaft të rëndësishëm për Institucionin tonë!

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

© University College of Business

Crafted By   Suli SH P K

This website uses cookies!

By clicking “Accept All”, you agree to save personalization files to your device to improve site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts.